Română      English
Prima pagină  »  Aplicatii  »  Separarea prin membrană  »  Microfiltrare
Microfiltrare
Microfiltrare

Ca urmare a experienței de zeci de ani și a colaborării permanente cu clienții noștri, am a fost creat procesu de tratare a de microfiltrare a apei pentru uz industrial general și în special pentru industria produselor lactate.

Acest procedeu se poate aplica pentru:

  • Stabilizarea microbiologică a zerului. În scopul de a reduce reducerea microorganismelor nedorite (în principal sporii, bacteriile, drojdiile), zerul este procesat prin membrane ceramice având capacitatea de retenție de 0.8-1.4 µm și cu o formă geometrică particulară. Nivelurile de reducere obținute sunt de 104-106, în conformitate cu tipul microorganismelor și concentrația acestora. "Stabilizarea" cu membrane ceramice se face la 40/50°C și în comparație cu pasteurizarea (+72°C), are avantajul de a nu denatura proteinele. Uneori chiar este necesar și un proces de pasteurizare, utilizarea de membrane ceramice este destinat sub-produselor destinate pentru utilizarea umană, deoarece aceasta poate reduce timpul total tratament fiebinte a produsului și prin urmare să prelungească termenul de valabilitate a produsului lichid final.
  • Prepararea de lapte ESL “Extended Shelf Life” termen de valabilitate extins). Laptele degresat este micro-filtrat prin membrane ceramice cu capacități de retenție de 1,4 microni și cu o formă geometrică particulară pentru reducerea microorganismelor nedorite (sporii, bacteriile, drojdiile). Nivelurile de reducere obținute sunt de 104-106, în conformitate cu tipul microorganismelor și concentrația acestora. Perioada de valabilitate a produsului chiar și în acest caz este remarcabil îmbunătățită.
  • Filtrarea continuă a saramurii. Saramură de la brânzeturile care se abrup este continuu regenerată prin procesul de microfiltrare/ultrafiltrare. Acesta este trimis cu debit adecvat launitatea UF / MF și96-98 % ( filtrat ) este reintrodus purificat încuvă sărare . Retentat ( făcută de substanțe care aduc ladegradarea progresivă saramură dacă nu sunt eliminate în timp ) este evacuat . În ceea ce privește procesul tradițional de făină fosili procesul de ultrafiltrare nu prevede eliminarea scumpe de făină fosili și mai presus de toate asigura o taxă superficială constantă ( spre valori scăzute ) , fără ponturi contaminare ciclice . Alegerea procesului de microfiltrare , mai degrabă decât ultrafiltrarea depinde de cerințele aplicabile producției agricole lapte .
  • Purificarea apei. Procesul de ultrafiltrare este utilizat pentru a purifica bine apa utilizată pentru curățarea și clătirea echipamentului. Tratamentul poate reduce drastic elementele microbiologice poluante cum ar fi bacteriile (inclusiv Pseudomonas sau Escherichia coli), virușii, drojdiile, ciupercile, mucegaiurile, algele. Tratament de purificare a apei poate fi făcut de asemenea și prin procesul de ultrafiltrare: alegerea uneia sau a celeilalte tehnologii depinde foarte mult de calitatea apei disponibile și de cerințele de producție.
  • Purificare continuă a apei de întărire pentru mozzarella. Apa de întărire pentru mozzarella este contaminată cu timpul și are nevoie de reintegrări frecvente în cantități mari. Dacă acest lucru nu se face riscul de creștere a microorganismelor (exemplu: Pseudomonas). Aceste microorganisme, de multe ori prezente în apă, poate duce la fenomene nedorite de colorare în albastru sau roz pe suprafața mozzarella. Procesele de ultrafiltrare/microfiltrare permite de a elimina în mod continuu astfel de microorganisme și de a salva cantități mari de apă. Ca și în procesul de purificare a saramurii, permeat-ul (filtrată) este reutilizat și retentat-ul este trimis la descărcare sau la tratament. Alegerea procesului de ultrafiltrare/microfiltrare depinde mai degrabă de necesitățile lactatelor, de tipul microorganismelor și concentrația acestora.


Alte Microfiltrare

Nici o înregistrare

01.02.2016
Ambalare aseptică IPI
30.09.2014
Ambalare Flow Pack

 


 


Tel:+40 722 625 122, E-mail: office@3sromania.ro 

© 2024 Sales Services Spare Echipamente de procesare pentru Industria Alimentara
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 12247   Total ieri: 111   Total azi: 23