Română      English




Prima pagină  »  Aplicatii  »  Separarea prin membrană  »  Osmoza Inversă
Osmoza Inversă
Osmoza Inversă

Ca urmare a experienței de zeci de ani și a colaborării permanente cu clienții noștri, am elaborat unități de osmoză inversă de tratare a apei pentru uz industrial general, și în special pentru industria produselor lactate.

În special, aplicațiile se referă la:

  • Apă pentru curățarea linii de procesare a produselor, cisternelor, cuvelor și a întregului echipament ce a fost în contact cu laptele. Se prelucrează doar prima "împingere" de la care sunt recuperate, fie apă (permeat) și componentele concentrate din lapte (retentat).
  • Zerul din lapte. După ce a avut loc procesul adecvat de limpezire, pasteurizare și smânânire a laptelui, zerul poate fi separat în două fracțiuni: 1. retentat, care conține practic toate particulele solidele ale zerului și 2. permeat (practic apa cu urme de substanțe organice și săruri).Osmoza inversă poate concentra particule solide până la 18-25 % și este, prin urmare, un excelent pre-tratament anterior evaporării ulterioare și uscării finale, care permite o economisire economică remarcabilă. Zerul concentrat poate fi transmis chiar la o stație de procesare, cu economii remarcabile în ceea ce privește transportul.
  • Lapte (întreg sau degresat). Lapte vine pre-concentrat cu osmoza inversă până la o concentrație finală a substanțelor solide de aproximativ 30 % în retentat: această operație se poate face ca o pre-concentrare la un stadiu de evaporare și uscare ulterioară, întotdeauna de a obține avantaje economice în faza finală de pulverizare, fiind capabil de a procesa volume mai mici, la concentrații mai mari.
  • Recuperarea apei (lustruire) de condensarea din evaporarea laptelelui sau zerului, permeat-area de osmoza inversă sau Nanofiltrarea zerului, permeat-area de ultrafiltrare. Recuperare poate varia de la 70  până la 97% în caz de osmoză inversă și nanofiltare în timp ce recuperarea Ultrafiltare este maxim 75 %. De asemenea, în aceste aplicații membranlee folosite sunt de tip polimer, cu un design spiralat.


Alte Osmoza Inversă

Nici o înregistrare

01.02.2016
Ambalare aseptică IPI
30.09.2014
Ambalare Flow Pack

 


 


Tel:+40 722 625 122, E-mail: office@3sromania.ro 

© 2024 Sales Services Spare Echipamente de procesare pentru Industria Alimentara
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 12304   Total ieri: 89   Total azi: 80